19 fraaie appartementen in de Laan van Romen

Project in de spotlights

In het centrum van Berkel en Rodenrijs verrijzen 19 seniorenappartementen. Aannemingsbedrijf P. Hoogerbrugge neemt de bouw op zich, waarbij Beers de elektrische en technische installaties realiseert. We zoomen in op dit mooie project dat we samen realiseren met partner Hoogerbrugge.

In opdracht van de Stichting Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs komen de huurappartementen tot stand. Daarbij worden er zowel twee- als driekamerappartementen gerealiseerd, inclusief eigen berging en parkeerplaats. Onderdeel van de werkzaamheden van Beers is het aanleggen van elektra van de appartementen naar de berging, de verlichting van de parkeerplaatsen, een videofooninstallatie en de slagboom die toegang geeft tot de parkeerplaatsen.

De bouw staat onder leiding van Aannemingsbedrijf P. Hoogerbrugge, dat sinds 1985 als een begrip geldt in Berkel en Rodenrijs en ver daarbuiten. Net als Beers een familiebedrijf, en net als Beers opgericht in 1985. Zowel grotere bouwprojecten als kleine klussen maken onderdeel uit van hun werkzaamheden. Nieuwbouw, verbouw en onderhoud van woningen en utiliteitsgebouwen nemen zij op zich. Schadeherstel, vervanging, verbetering en aanpassingen behoren echter ook tot hun dagelijkse werkzaamheden. Uniek is dat zij nog veel werk zelf doen. In een eigen werkplaats worden onder meer dakkapellen, kozijnen en trappen gefabriceerd. Iets dat de meeste aannemers tegenwoordig uitbesteden.

Duurzaamheid loopt als een rode draad door het project aan de Laan van Romen. Zo wordt het complex voorzien van 95 zonnepanelen, op het dak. Dat komt neer op vijf panelen per appartement. Vrijwel voldoende om de gehele elektriciteitsbehoefte af te dekken. We spreken dan ook van een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Ook andere duurzaamheidsmaatregelen maken onderdeel uit van het project. De buitenschil wordt bijzonder goed geïsoleerd, terwijl op het dak natuurlijk groen wordt toegepast.

Een bijzonder detail: het appartementengebouw was twintig jaar geleden een afstudeerproject van Nina Hoogerbrugge, van de gelijknamige aannemer. Toen als hypothetisch project. Bijzonder toeval dat er, na al die jaren, daadwerkelijk een appartementengebouw wordt gerealiseerd op deze locatie. Inclusief betrokkenheid van Nina.

Inmiddels is de ruwbouw voltooid en wordt er in het eerste kwartaal van 2019 begonnen met de afbouw.


Wilt u meer informatie of eenvoudig een afspraak met Beers Elektrotechniek inplannen? Vult u dan ons contactformulier in, dan mailen of bellen wij u spoedig terug.

Dit artikel is onderdeel van het tweede elektrotechniek magazine van Beers Elektrotechniek & Service
Alle magazines zijn te vinden op magazine.beerselektro.nl | Beers brengt verlichting! contact opnemen

Gerelateerd

Beers Elektrotechniek B.V.

Beers brengt verlichting!

Beers is een installatiebedrijf dat actief is in de bouwsector en gespecialiseerd is in Elektrotechniek en Service en Onderhoud. Met een aparte afdeling voor elk van deze twee vakgebieden, kunnen wij zowel grote bouwondernemingen, woningbouwcorporaties als particulieren van dienst zijn. Ons werkterrein bevindt zich vooral in Rotterdam en omstreken.

Bezoek website

Morsestraat 20
2652XG Berkel en Rodenrijs