In gesprek met: Shirley van Beers

de nieuwe directeur en grootaandeelhouder

Shirley van Beers (36 jaar), dochter van Aat, is al meer dan vijftien jaar bekend in en met het bedrijf. Van meet af aan was het de bedoeling dat zij “ooit” het directiestokje zou overnemen. Nu, officieel per 6 december 2019 is het zo ver; Shirley is de nieuwe directeur en grootaandeelhouder van Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud. We spraken haar over haar nieuwe rol, haar visie op het bedrijf en hoe zij de toekomst van het bedrijf ziet.

Als we Shirley spreken is het nog vakantietijd. Een lastige periode, omdat een groot deel van de medewerkers van zijn vakantie geniet. En juist nu heeft Shirley haar nieuwe rol opgepakt. Ze is vooral bezig met de grote lijnen voor het bedrijf en richt haar pijlen onder andere op uitbreiding van het team. Wat overigens niet meevalt, gezien de algemene krapte op de arbeidsmarkt. Maar ze heeft er alle vertrouwen in, dat dat desondanks wel gaat lukken. Ze is er zichtbaar trots op, dat ze het stokje van Aat en Sylvia heeft kunnen en mogen overnemen.

Met Harry als mijn financieel rechterhand en Danny als de technische man voel ik mij gesterkt.

“Natuurlijk hebben Aat en Sylvia met hun vertrek een gat achtergelaten. Want de afgelopen 20 jaar hebben zij een prachtig bedrijf neergezet, waar alle mensen een groot vertrouwen in hadden. Dat gat vul je niet zomaar, hoewel ik nog steeds waar nodig een beroep op hun kennis en ervaring kan doen” legt ze uit. Dagelijks wordt er nog heen en weer gebeld om zaken door te spreken en Shirley te helpen waar dat nodig is. “Dus ik ben niet helemaal zonder zwembandjes het diepe in gegooid” zegt ze met een lach.

“Dat we gewoon een sterk team hebben, waar de zaken op orde zijn, helpt me natuurlijk ook enorm. Met Harry als mijn financieel rechterhand en Danny als de technische man voel ik mij gesterkt”, vertelt ze, want “eigenlijk kan ik –bij wijze van spreken- van alles over de schutting gooien omdat ik weet dat het dan goed opgepakt en geregeld wordt.” Ook over ‘de meiden achter de telefoon’ is ze erg positief, maar daarover verder in dit magazine meer.

Ondanks dat de nieuwe rol erg goed aanvoelt, komt er in zo’n beginfase veel op haar af. “Maar we hebben een fantastisch team en de processen zijn allemaal op orde. Ik heb eigenlijk gewoon fantastische mensen om mij heen die mij helpen en inspireren.”

Oud en nieuw elan

Als er iets is wat je tot ‘oud elan’ mag rekenen, dan is het dat Beers en Feyenoord al lange tijd met elkaar verbonden zijn. Zo namen Aat en Syl elke thuiswedstrijd klanten en relaties mee naar de Kuip. “Hoewel ik geen uitgesproken voetballiefhebber ben, vind ik het wel leuk om dit op te pakken. Je ziet namelijk dat dat soort uitstapjes een enorm positief effect heeft op je gasten en daarmee op de relatie die je met hen hebt of opbouwt. Ik doe dit dus zeker met veel plezier” geeft ze snel toe. Onlangs heeft ze drie monteurs meegenomen. “Het was zo leuk om te zien hoe zij ervan genoten. En daar word ik dan weer gelukkig van.”

Ons bedrijfspand, wat er fantastisch uitziet, zal toch ook wel een iets meer vrouwelijke touch krijgen...

Zelf heeft ze pas geleden golflessen genomen, vooral omdat ze het leuk vindt. “Het is daarmee weliswaar nog drukker dan vroeger, maar het is een goede investering. Golf is niet alleen goed voor mijn eigen ontspanning, maar ik ben er inmiddels ook wel achter dat het goed werkt in de relationele sfeer.” Naast deze nieuwe activiteiten, meent Shirley dat het goed is, dat er wat meer vrouwelijk elan in het bedrijf komt. Ze legt dat uit: “Het klinkt als een onbenullig detail, maar het wordt steeds warmer, dus alle nieuwe bedrijfsauto’s die worden besteld krijgen nu airco.” Daarnaast gaat ze heel bewust om met het aannemen van stagiaires. Ze wil graag in mensen investeren en ervaren monteurs zijn moeilijk te vinden. Daar ligt dus een deel van de toekomst van het bedrijf.

Overigens zijn er inmiddels ook op kantoor meer vrouwen werkzaam. “Achter iedere geslaagde man staat een sterke vrouw. En achter iedere goed functionerende monteur staat een service gerichte medewerkster.” vertelt ze. “Ons bedrijfspand, wat er fantastisch uitziet, zal toch ook wel een iets meer vrouwelijke touch krijgen,” vertelt ze.

De toekomst van het bedrijf

Als het om de toekomst van het bedrijf gaat heeft Shirley een duidelijk idee. Voor wat de klanten, relaties en de werkzaamheden betreft is het simpel; daar verandert er weinig, want daar is de laatste jaren erg veel aandacht aan gegeven en is naar volle tevredenheid. “Wat dat betreft ben ik in een gespreid bedje terecht gekomen.”

Maar we zullen zeker inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt en ons steeds meer specialiseren in bepaalde gebieden...

De koers die zij wil varen is vooral voortzetten en stabiliseren wat er al is ingezet. Daarentegen wil ze wel nog meer digitaliseren, zoals bijvoorbeeld het werken in de cloud en het automatiseren van bepaalde repeterende taken. “We willen per jaar 10% groeien. Maar omdat monteurs moeilijk te vinden zijn, zullen we kritisch naar onze processen moeten kijken. Hoewel ze nu op orde zijn, kunnen die ongetwijfeld nòg efficiënter en effectiever. Gelukkig hebben we goede mensen in dienst, zowel binnen als buiten. Maar door nog efficiëntere werkprocessen ontstaan er altijd mogelijkheden om te groeien en mensen beter in te zetten".

Op langere termijn wil ze het bedrijf vooral net zo sterk en solide houden als het nu is. “We draaien goed en we zijn financieel stabiel. Maar we zullen zeker inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt en ons steeds meer specialiseren in bepaalde gebieden. Denk aan domotica en de implementatie van verdergaande verduurzaming zoals zonne-energie, LED-verlichting, gasloos koken en dergelijke. Het lijkt een open deur, maar op die gebieden is nog zo veel te doen.” besluit ze.

Dit artikel is onderdeel van het derde elektrotechniek magazine van Beers Elektrotechniek & Service
Alle magazines zijn te vinden op magazine.beerselektro.nl | Beers brengt verlichting! contact opnemen

Gerelateerd

Beers Elektrotechniek B.V.

Beers brengt verlichting!

Beers is een installatiebedrijf dat actief is in de bouwsector en gespecialiseerd is in Elektrotechniek en Service en Onderhoud. Met een aparte afdeling voor elk van deze twee vakgebieden, kunnen wij zowel grote bouwondernemingen, woningbouwcorporaties als particulieren van dienst zijn. Ons werkterrein bevindt zich vooral in Rotterdam en omstreken.

Bezoek website

Morsestraat 20
2652XG Berkel en Rodenrijs