Met een been in de toekomst

Optimistisch de toekomst tegemoet

Zo’n twintig jaar lang staat Aat van Beers aan het roer van Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud. Nu, begin 60 en aan het hoofd van een gezond bedrijf, is het tijd om het stokje over te dragen. Dat doet hij dan ook aan het einde van 2019, aan zijn dochter Shirley, die zelf inmiddels ook veertien jaar ervaring heeft binnen het bedrijf.

Een mooi moment om terug te kijken en vooruit te blikken. Aat: “Als ik nu om mij heen kijk, stel ik mijzelf steeds vaker de vraag: ‘Wat is rijkdom nu eigenlijk?’ Een gevoel van vrijheid, tijd om na te denken, geen zorgen meer én gewaardeerd worden om wie je bent. Het is steeds vaker de realiteit van de dag. Ik voel mij dan ook een gelukkig en vooral bevoorrecht mens.”

Met elkaar hebben we gepiekt, maar zijn we ook door diepe dalen gegaan.

“In de twintig jaar dat ik aan het roer heb gestaan van ons (h)echte familiebedrijf is er veel gebeurd. Met elkaar hebben we gepiekt, maar zijn we ook door diepe dalen gegaan. Dat vergt soms moeilijke keuzes. Ik ben blij dat het goed heeft uitgepakt om Service & Onderhoud belangrijk te maken. We schrijven groene cijfers, we groeien gestaag en bovenal zijn onze mensen gezond en gelukkig. En dat is nog lang niet alles. Er liggen kansen voor het oprapen in de markt. De verduurzaming van de bouw, de energietransitie, elk met hun eigen uitdagingen op het gebied van onderhoud en renovatie. Op dit moment zijn we een gezond bedrijf met betrokken en loyale medewerkers. Zo kan Beers nog jaren door.”

Aat, nu 61, heeft besloten zijn focus te verleggen. Iets dat zeker niet uit de lucht komt vallen: “Ik praat hier al langer over met mijn vrouw en oudste dochter. Ik ben er (bijna) aan toe en mijn dochter is eraan toe. De jeugd heeft de toekomst en ik ga de jeugd niet voor de voeten lopen. Natuurlijk verandert er niets van de een op de andere dag. De overgang die ik voor ogen heb is een geleidelijk proces. Zo geef ik de bedrijfsvoering steeds meer uit handen en mentaal neem is steeds meer afstand. Stapsgewijs neem ik de rol van adviseur op me. Daarnaast zie ik mezelf nog wel wat andere dingen doen voor het bedrijf. Bijvoorbeeld als (onbezoldigd) medewerker klantcontacten. De markt zit mee, de economie ontwikkelt zich goed, onze medewerkers zijn loyaal en we hebben hard gewerkt aan duurzame relaties met onze opdrachtgevers.”

Ik prijs me gelukkig met mijn mensen, het bedrijf en mijn relaties; de drie pijlers waar ons zakelijke succes op is gebaseerd.

Zo met het afscheid aan de horizon is het een mooi moment om zegeningen te tellen. Aat noemt er met gemak een paar: “Ik prijs me gelukkig met mijn mensen, het bedrijf en mijn relaties; de drie pijlers waar ons zakelijke succes op is gebaseerd. Ik heb vertrouwen in de mensen die het gaan doen. Zij zullen het bedrijf verder brengen. Dankzij dit vertrouwen is het voor mij makkelijk om los te laten en steeds vaker mijn geliefde Rotterdam verruilen voor het zonnige Marbella in Zuid-Spanje. Ik sta al met één been in de toekomst. Het proces is in gang gezet, het is tijd. Eind 2019 wordt het geformaliseerd. Dan is het mooi geweest…”

Dit artikel is onderdeel van het tweede elektrotechniek magazine van Beers Elektrotechniek & Service
Alle magazines zijn te vinden op magazine.beerselektro.nl | Beers brengt verlichting! contact opnemen

Gerelateerd

Beers Elektrotechniek B.V.

Beers brengt verlichting!

Beers is een installatiebedrijf dat actief is in de bouwsector en gespecialiseerd is in Elektrotechniek en Service en Onderhoud. Met een aparte afdeling voor elk van deze twee vakgebieden, kunnen wij zowel grote bouwondernemingen, woningbouwcorporaties als particulieren van dienst zijn. Ons werkterrein bevindt zich vooral in Rotterdam en omstreken.

Bezoek website

Morsestraat 20
2652XG Berkel en Rodenrijs