Met ledverlichting neemt stroomverbruik drastisch af

Milieuvriendelijk, voordelig én heel praktisch

**Ledlampen en Ledarmaturen kennen vele voordelen. Niet voor niets worden er tegenwoordig in Nederland jaarlijks meer ledlampen dan spaarlampen verkocht. De rijksoverheid moedigt deze groei aan met onder meer belastingkortingen. De belangrijkste reden hiervoor is dat ledlampen en ledarmaturen gunstig zijn voor het milieu. De lampen verbruiken namelijk weinig stroom, gaan lang mee en bevatten geen kwik. Ledlampen en ledarmaturen zijn daarnaast ook gunstig voor uw gebouw of organisatie. **

Met deze lampen bespaart u aanzienlijk op de elektriciteit- en onderhoudskosten van de verlichting. Om uw stroomkosten nog meer terug te dringen, kiest u voor dimbare ledverlichting. Gedimde ledlampen verbruiken namelijk nóg minder elektriciteit. Beers Service & Onderhoud gebruikt onder meer daglichtregelingen en bewegingssensoren om de lampen te dimmen bij voldoende zonlicht of wanneer niemand in de buurt van de lamp is. Met zo veel kostenbesparingen verdient elke investering in ledlampen en ledarmaturen zich vanzelf meer dan terug.

In het eigen pand van Beers is de dimfunctie bijvoorbeeld verbonden met een daglichtregeling.

Ledlampen zijn zuinig en gunstig voor het milieu

Ledlampen dragen op verschillende manieren bij aan een beter milieu. Het belangrijkste milieuvoordeel van de lampen is dat ze energiezuinig zijn. Zo verbruiken ledlampen slechts om en nabij 20% van de elektriciteit die een gloei- of halogeenlamp nodig heeft om te branden. Op deze manier draagt ledverlichting bij aan een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast gaat dit type verlichting veel langer mee dan andere lampsoorten.

Zo doorstaan ledlampen in vergelijking met gloei-, halogeen- en spaarlampen ongeveer 15 keer, 7,5 keer respectievelijk 1,5 keer zoveel branduren. Anders dan spaarlampen gaan ledlampen ook niet of nauwelijks sneller kapot wanneer ze vaak aan- en uitgeschakeld worden. Bovendien zijn ze kwikvrij en dus eenvoudig te recyclen. De armaturen bevatten mogelijk gechloreerde koolwaterstoffen, maar deze zijn veilig te vernietigen. Beers Service & Onderhoud werkt hiervoor samen met Wecycle. Wecycle zorgt ervoor dat oude lampen voor meer dan 90% worden hergebruikt.

Ledlampen zijn zeer voordelig en uiterst praktisch

Het lage energieverbruik en de hoge levensduur maakt ledlampen niet alleen milieuvriendelijk, maar ook voordelig en praktisch. Het geringe elektriciteitsverbruik verlaagt bijvoorbeeld de stroomkosten van een gebouw aanzienlijk. Bovendien verspreiden ledlampen hun licht heel gericht. Andere lampen schijnen veelal alle kanten op, waaronder bijvoorbeeld naar het plafond. Ledlampen daarentegen zijn zo af te stellen dat ze precies schijnen naar het oppervlak dat belicht moet worden. Zo zijn minder lampen nodig voor dezelfde gewenste verlichting en wordt dus nog meer op stroom bespaard.

Dit in tegenstelling tot spaarlampen die zeer voorzichtig opgeruimd moeten worden, aangezien zij kwik bevatten.

De hoge levensduur van de ledlampen en ledarmaturen verlaagt zowel de aanschaf- als de onderhoudskosten van de verlichting van een gebouw. Dat de lampen niet snel aan vervanging toe zijn, is extra voordelig voor verlichting op moeilijk te bereiken plekken. Mocht een van de ledlampen stukgaan, dan is de lamp bovendien probleemloos op te ruimen. Dit in tegenstelling tot spaarlampen die zeer voorzichtig opgeruimd moeten worden, aangezien zij kwik bevatten.

Ledlampen bieden interessante aanvullende mogelijkheden

Anders dan spaarlampen geven ledlampen direct volop licht. Tegelijkertijd is ledverlichting uitstekend dimbaar. Bij andere lampen gaat het dimmen veelal stapsgewijs, maar bij ledlampen verloopt het dimmen vloeiend. De lampen zijn bovendien te dimmen tot slechts ongeveer 10 procent van de gebruikelijke helderheid. Beers Service & Onderhoud gebruikt deze dimfunctie voor aanvullende besparingsmogelijkheden.

In het eigen pand van Beers is de dimfunctie bijvoorbeeld verbonden met een daglichtregeling. Dit houdt in dat de ledlampen dimmen wanneer er reeds voldoende zonlicht in het pand schijnt.

Met deze lampen bespaart u aanzienlijk op de elektriciteit- en onderhoudskosten van de verlichting.

Bij de panden van Woonstad Rotterdam koppelt Beers de dimbare ledlampen dan weer aan bewegingssensoren. Zo branden de lampen alleen op hun volle helderheid wanneer zich iemand in de buurt van de lamp beweegt. Op andere momenten zijn de lampen gedimd tot 20 procent van hun normale helderheid. Op deze manieren nemen de milieu- en kostenvoordelen van ledlampen nóg verder toe.


Dit artikel is onderdeel van Beers magazine 1 een initiatief van Beers Service en onderhoud
Alle magazines zijn te vinden op magazine.beerselektro.nl | Beers brengt verlichting! contact opnemen

Gerelateerd

Beers Elektrotechniek B.V.

Beers brengt verlichting!

Beers is een installatiebedrijf dat actief is in de bouwsector en gespecialiseerd is in Elektrotechniek en Service en Onderhoud. Met een aparte afdeling voor elk van deze twee vakgebieden, kunnen wij zowel grote bouwondernemingen, woningbouwcorporaties als particulieren van dienst zijn. Ons werkterrein bevindt zich vooral in Rotterdam en omstreken.

Bezoek website

Morsestraat 20
2652XG Berkel en Rodenrijs