Senioren langer thuis dankzij Vivalib-woningen

Beers brengt verl... Vivalib!

Langer prettig thuis blijven wonen en zo meer leven aan je jaren toevoegen. Dat is in een notendop het concept van Vivalib. Een uit Frankrijk overgewaaid concept voor levensloopbestendige woningen.

Beers draagt bij aan de eerste woningen van deze soort in Nederland en daarmee aan een toekomstbestendig land. Vivalib ontwikkelt aangepaste woningen, speciaal voor ouderen, zodat zij ‘thuis’ kunnen blijven wonen en zich daar ook thuis (blijven) voelen. Niet zozeer woningen vol met gadgets en handigheidjes uit de ‘domotica-trukendoos’, maar een goed doordacht totaalconcept. Ouderen willen niet gestigmatiseerd worden als hulpbehoevend, maar comfortabel wonen en zich thuis voelen. Zoals mensen in iedere andere levensfase, eigenlijk. Sinds 2016 is de Vivalib-woning ook in Nederland werkelijkheid en wij zijn trots om daar onze elektrotechnische bijdrage aan te leveren.

Met het Vivalib-project zijn grote stappen gezet. Samenwerking met deskundige partners is daar de belangrijkste oorzaak van. Een van die partners is Woonstad Rotterdam. Daarnaast is er een partnershap afgesloten met Facilicom, die met haar Zorgcentrale op afstand de zorg kan leveren die nodig is voor dit concept. “Zij zijn het enige bedrijf dat dit op deze manier kan. Het is een groot bedrijf en ze leveren meer service dan alleen personenalarmering. Dat was voor ons erg belangrijk, het gaat immers ook om brandveiligheid of inbraakbeveiliging. Deze combinatie is prima, omdat we alle signalen die nodig zijn om actie te ondernemen in geval van alarm kunnen combineren in één gewenste actie en tevens één serviceabonnement", aldus Ron Hagens.

Niet zozeer woningen vol met gadgets en handigheidjes uit de ‘domotica-trukendoos’, maar een goed doordacht totaalconcept.

Bewoners van de Vivalib-woningen beschikken over een SimpelGo-tablet. Daarmee leggen ze (beeld)contact met familie, mantelzorgers of professionele zorg, indien nodig. Daarnaast zitten de Vivalib-woningen vol met techniek die medische data verzamelt en centraal opslaat. Signalen komen allemaal op één plek terecht, zodat daar actie op kan worden ondernomen indien de bewoner dat zelf niet kan. Dit essentiële onderdeel van het concept wordt gerealiseerd in samenwerking met Facilicom.

De interesse in het concept groeit vanuit alle delen van het land. Essentieel onderdeel van het succes van het concept is de co-creatie met verschillende partners. Woonstad Rotterdam, Bouwbedrijf Van Wijnen en de gemeenten Rotterdam en Zuidplas hebben van begin af aan meegedacht. Zij zijn de early adopters van dit concept. Deze groei en succes betekenen niet dat we achterover leunen. Ook een op zichzelf ultramodern concept als Vivalib moet blijven vernieuwen. Qua wonen blijft veel hetzelfde, maar de techniek verandert razendsnel en daarmee de mogelijkheden. Het ‘huis van de toekomst anno nu’ is altijd in ontwikkeling. Belangrijk dus dat Beers meegaat in die ontwikkeling.


Wilt u meer informatie of eenvoudig een afspraak met Beers Elektrotechniek inplannen? Vult u dan ons contactformulier in, dan mailen of bellen wij u spoedig terug.

Dit artikel is onderdeel van het tweede elektrotechniek magazine van Beers Elektrotechniek & Service
Alle magazines zijn te vinden op magazine.beerselektro.nl | Beers brengt verlichting! contact opnemen

Gerelateerd

Beers Elektrotechniek B.V.

Beers brengt verlichting!

Beers is een installatiebedrijf dat actief is in de bouwsector en gespecialiseerd is in Elektrotechniek en Service en Onderhoud. Met een aparte afdeling voor elk van deze twee vakgebieden, kunnen wij zowel grote bouwondernemingen, woningbouwcorporaties als particulieren van dienst zijn. Ons werkterrein bevindt zich vooral in Rotterdam en omstreken.

Bezoek website

Morsestraat 20
2652XG Berkel en Rodenrijs